Write a comment
ابعاد و نتایج دیرپای سقوط سوریه، سرنوشت دولت-ملت در دوران جنگ قدرتهای جهانی،محور مقاومت به عنوان منبع قدرت دولت-ملت سوریه و ناتوانی این دولت-ملت کوچک در تقابل با قدرتهای جهانی بر بستر تضعیف محور مقاومت، آرایش قدرتهای بزرگ جهانی و حذف ایران از معادله جهانی قدرتها، ناهمسازی دو آلترناتیو طبقه حاکمه در ایران برای بازی قدرتها، آینده پر از مخاطره…
Write a comment
چه عواملی به آتش بس در لبنان منجر شدند و چرا آن آتش بس توازن ضعف بود، چرا تصعید تنش پس از آتش بس گریز ناپذیر بود و چرا سوریه میدان این تشدید تنش واقع شد، نقش ایران ظریف در تضعیف حزب الله و غزه، چرا مدافعان اسرائیل دشمنان بشریتند، سیاست کمونیستی در قبال فلسطین سابقه ای تاریخی و مؤلفه…
1 Comment
مروری بر سیر تاریخی تکوین تدارک کمونیستی و آنچه ما را متمایز میکند، تصویری لحظه ای از جهان کنونی و موقعیت کمونیسم معاصر، تدارک کمونیستی در کدام نقطه قرار گرفته است و چه تغییراتی در رویکرد آن به وجود آمده است؟ چرا باید رابطه تدارک با جنبش کارگری باز تعریف می شد؟ کدام مؤلفه ها در سیاست خاورمیانه ای تدارک…
Write a comment
پس از انتخاب ترامپ چه چیز در آرایش قوا در منطقه و جهان تغییر کرده است، دولت ترامپ، دولت جنگ یا دولت اجتناب از جنگ؟ شکاف در درون صفوف بورژوازی ترانس آتلانتیک و در درون آمریکا. جنگ در غزه و لبنان به کدام سو می رود؟ اسرائیل چه میشود و ایران دستخوش کدام تغییرات خواهد شد؟ اقتصاد سیاسی جنگ و…
Write a comment
صعود چین به مثابه قدرت اقتصادی و عرض اندام روسیه پس از کودتای اوکراین به مثابه قدرت نظامی و سپس ورود به سوریه، لزوم چرخش در جهت تقابل با چین و عروج اولیه ترامپ در سال ۲۰۱۶، بحران لیبرالیسم و فروپاشی ایدئولوژیک دمکراتها، ریزش دمکراتها به نفع ترامپ و ترکیب اجتماعی متفاوت نیروهای حامی او در سال ۲۰۲۴، آینده نامعلوم…
1 Comment
اجلاس بریکس و تغییر توازن قوا در سطح جهانی، اهمیت ژئوپلیتیک بریکس، بریکس و سازمان مالی جهان آینده، بریکس و فقر و نابرابری، بریکس و اسرائیل، مناسبات اقتصادی کشورهای بریکس و اسرائیل، موضعگیری رسمی بریکس و موضع پسا اجلاس روسیه، تلقی از جنگ غزه بمثابه جنگ دو کنسرن بینالمللی، اشرافیت حماس یا غزه بمثابه پرولتاریای حومه تلآویو، توان نظامی ایران…
1 Comment
رد خونین انحطاط طبقه سرمایه دار ایران، جامعه مدنی اش و دولت سیاسی اش از طبس تا نیویورک و بیروت
2 Comments
اول: چرا حمله الکترونیکی اسرائیل به لبنان جنگی فراتر از تروریسم است، اسرائیل و اوکراین به مثابه اهرمهای انتقال بشریت به سوی آرماگدون دوم: اهمیت نظامی حمله اسرائیل نشانگر قدرت است یا ضعف، اهداف حمله و دستاوردهای آن سوم: دوگانه متناقض خاورمیانه و اوکراین. فترت ایران و قدرت روسیه به مثابه زمینه های تدارک حمله اسرائیل. چهارم: باز هم درباره…
1 Comment
تهاجم بزرگ کورسک، زمان وقوع، دلایل مطروحه برای تبیین عملیات، واکنش روسیه، سیر عملیات از پیشروی تا توقف تا سلاخی، غرب در کجای عملیات قرار داشت، جهان چندقطبی در کجا ایستاده بود، کورسک کدام شکافها را عمیق تر کرد و سرانجام کدام عوامل پایه ای تر در اقتصاد سیاسی مبنای تهاجم کورسک را تشکیل می دادند.
Write a comment
کدام عوامل پایهای دوشنبه سیاه بازارهای مالی را رقم زدند؟ چرا کلان سرمایه های مگا تک و ارزهای کریپتو قربانیان اصلی طوفان بودند؟ چرا هوش مصنوعی از نفس افتاد؟ دامنه بحران چیست و ابعاد آن تا کجا گسترش خواهد یافت؟ چرا خوانش بورژوازی از بحران گمراهکننده است؟
Write a comment
اهمیت ترور اسماعیل هنیه در چیست؟ چرا در تهران؟ چرا اکنون؟ اهمیت مکان و زمان ترور در چیست؟ پاسخ ایران چه خواهد بود؟ چین و روسیه و آمریکا چه خواهند کرد؟
Write a comment
از سوء قصد نافرجام به ترامپ تا جنگ قدرت در درون حزب دمکرات و زوال سامان دمکراسی لیبرال در آمریکا و اروپا
دولت سوم روحانی؟
نوشتۀ: بهمن شفیق
1 Comment
چه کسانی و چرا به جلیلی رأی دادند، آیا دولت سوم روحانی می تواند شکل بگیرد؟ بخشی از مباحثات تدارک کمونیستی پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری و موقعیت طبقه کارگر نسبت به آن برای تعیین سیاست کمونیستی متناسب با دوره کنونی
1 Comment
شکافها سر باز میکنند، طرحها به هم میریزند، تجربه هوشمندانه ترین مهندسی انتخابات در آستانه شکست. پرسش این نیست که چه کسانی مسئول این لغزش اند، پرسش این است که آیا اصولاً امکان هدایت کنترل شده روند تحولات وجود داشت؟1
Write a comment
جابجائی مؤلفه های ایدئولوژیک درون بورژوازی از دمکراتیزاسیون به نرمالیزاسیون و توسعه گرایی، چگونه توسعه گرایی مالکیت خصوصی را حافظ منفعت عمومی معرفی می کند، اشتراک تمام کاندیداها بر بازسازی سازمان دولت سرمایه داری بر اساس مبانی توسعه گرایی مضمون واقعی انتخابات ۱۴
رئیس جمهور آخوندی؟
نوشتۀ: بهمن شفیق
Write a comment
انتخابات پیش رو و معضل هژمونی در مردمسالاری اسلامی، از اضمحلال تا واگذاری، از لیبرالیسم تا لیبرتارینیسم، از دمکراسی خواهی تا فاشیسم، جهت تحولات به کدام سو است؟ از سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری تا انتخابات مجلس دوازده و انتخابات زودهنگام چهاردهم کدام جابجائی ها در توازن قوا صورت گرفته است؟ نقش بلوای «زن، زندگی، آزادی» در این جابجایی ها چه…
1 Comment
زمینه ها و چشم اندازهای وقوع جنگ بین ایران و اسرائیل، موقعیت تاریخی دو سوی جنگ، چرا و چگونه خاورمیانه به سوی جنگ رفت، کدام تحولات مادی حماس را به آغاز جنگ ترغیب کردند، نسبت ایران و اسرائیل با همان تحولات مادی چگونه بود، آرایش درونی و قوام سیاسی-ایدئولوژیک دو جامعه متخاصم، کمونیستها و جنگ
1 Comment
«آخرین مرز یا مرز حداقل ارزش نیروی کار با ارزش آن کالاهایی تعیین میشود که بدون تأمین روزانه آنها، حامل نیروی کار، یعنی انسان، قادر به نوسازی روند زندگی خود نیست؛ یعنی با ارزش مایحتاج غیر قابل صرفنظر کردن فیزیکی. اگر قیمت نیروی کار به این سطح حداقل سقوط کند، به زیر ارزش خود سقوط کرده است زیرا که در…
1 Comment
پلورالیسم اسلامی منهای لیبرالیسم، پایان رؤیای برقراری دموکراسی لیبرالی، گذار از لیبرالیسم سیاسی به آنتی لیبرالیسم در نظام و در اپوزیسیون - طبقه متوسط و جمهوری - پرولتاریا و جمهوری
Write a comment
داووس از پزشک معالجی برای تمام جهان تبدیل به بیمار نیازمند به خوددرمانی می شود، بزرگترین پیمان نظامی عاجز از نبرد در فقط یک جبهه است، انحصار رسانه ای غرب در هم شکسته می شود، یک لیبرال فاشیست درجه ۳ در روسیه به قتل می رسد، کنفرانس امنیتی به کنفرانسی از روان پریشان بدل می گردد و غزه همچنان در…
1 Comment
همه چیز بر این دلالت دارد که این گرایش به فاشیسم در دوره پیش رو اشکال حادتری به خود خواهد گرفت. یا در شکل حمله به آزادی بیان در شبکههای اجتماعی و رسانهها تا دیکتاتوری مخوفی که زیر پوشش حفاظت از محیط زیست و نجات کره زمین تدارک دیده میشود و سرانجام تا گسترش حیطه اقتدار دولت بورژوائی به خصوصی…
1 Comment
ترسیم چهارچوبهای نظم منطقه ای آینده در پرتو جنگ خونین فلسطین، نقش و جایگاه ایران به مثابه غول نظامی و کوتوله سیاسی-اقتصادی منطقه ای فرو رفته در بحران هویت ایدئولوژیک، برخورد قدرت انفجاری جنبش رهائی ملی فلسطین و مرزهای رئال پلیتیک سیاسی قدرتهای بزرگ یوراسیا، ملاحظاتی بر آینده اسرائیل. همراه با نکاتی درباره موقعیت کنونی تدارک کمونیستی
1 Comment
صفوف مبارزه طبقاتی شفاف می شوند: چگونه مناسبات طبقاتی در ژئوپلیتیک بازتاب می یابند. اسرائیل در غزه پیروز نشد. اوکراین با شتاب به سمت اضمحلال سیر می کند. نئوکنسرواتیوهای آمریکا در دشوارترین شرایط قرار می گیرند. لیبرتارین ها در آرژانتین به قدرت می رسند. تعمیق مناسبات سرمایه داری در ایران در پرتو تغییر معادلات جهانی.
Write a comment
یک ماه و نیم پس از آغاز نبرد غزه توازن قوای منطقه ای و جهانی چگونه تغییر می کند. نبرد غزه و نقش حماس به عنوان شاخصی برای محک جریانات سیاسی، مسأله فلسطین چگونه به مسأله ای کلیدی در نظم نوین جهانی تبدیل می شود، از رودخانه تا دریا یا دو دولت: چرا بورژوازی قادر به حل مسأله فلسطین نخواهد…
Write a comment
ویژگی وقایع غزه نسبت به نبرد در اوکراین در آن است که در غزه دمل چرکینی سر باز کرده است که محصول نظم جهانی شکل گرفته پس از جنگ دوم جهانی است. در کل نظم سیاسی پس از جنگ جهانی در یک طرف آمریکا و فرانسه و انگلیس قرار دارند و در طرف دیگر شوروی سوسیالیستی که بعد چین هم…
2 Comments
دامنه وقایع خونین خاورمیانه تا کجا گسترش خواهد یافت؟ نتایج ایدئولوژیک جدال کدامند؟ «تروریسم» ابزار ایدئولوژیک سرکوب
Write a comment
چه چیز انفجار کنونی در فلسطین را متمایز میکند، از خط مقدم تا پشت جبهه ی دو سوی آرایش جنگی امروز کدامند؟ سرنوشت پادگان اسرائیل چه خواهد بود و کدام دولت در سرزمین موعود مستقر خواهد شد؟ کمونیستها در کجای واقعه قرار دارند؟
Write a comment
مشخصات جدید آرایش ژئوپلیتیک جهانی: از نشست بریکس تا نشست گروه ۲۰، چشم اندازهای دوگانه تشدید جنگ یا پایان دادن به آن در اوکراین. تغییر استراتژی آمریکا نسبت به جنوب جهانی همزمان با تعمیق رویکرد نژادپرستانه و فاشیستی در اروپا، چشم اندازهای ترور اوکراینی در اروپا
ما و بریکس
نوشتۀ: بهمن شفیق
Write a comment
جنبش آنتی گلوبالیزاسیون آغاز قرن 21 و زمینه های شکلگیری بریکس، بحران 2008 و شکلگیری جی 20؛ افزایش تنش در روابط بین المللی، کاهش نقش جی 20 و سازمان تجارت جهانی، نبرد اوکراین و عروج مجدد بریکس، بریکس در ژئوپلیتیک در قیاس با جی 7، بریکس و سرمایه داری، بریکس و ارز واحد و دلارزدائی؛ در آستانه رسیدن به قله؟…
1 Comment
ملاحظاتی در باب توافق ایران و آمریکا و نقش ایران در آرایش ژئوپلیتیک جهان آینده. پاسخ به سؤالات مطروحه در نشست "مزد گورکن، اقتصاد سیاسی جمهوری و سرگردانی ژئوپلیتیک ایران".
Write a comment
چگونه مبارزه رهائیبخش ضد کولونیالیستی در آفریقا با سنت شوروی پیوند می یابد، نبرد اوکراین و لحظه تاریخی عروج جنبش ضد استعماری نوین در آفریقا، شکاف در غرب و چشم اندازهای محتمل انکشاف مبارزه طبقاتی در آفریقای فرانکوفون به طور مشخص و در کل آفریقا.
More...
Write a comment
ایران کجای جهان قرار گرفته است و به کدام سو می رود؟ مفهوم واقعی نه شرقی، نه غربی چیست و کدام منافع مادی بورژوازی ایران و ریزه خوارانش به وضعیت بلاتکلیفی امروز منجر شده است؟ نقش گشت حجاب و زن، زندگی آزادی چیست و تکلیف دستمزد کارگران چیست؟ کدام آینده در انتظار جامعه ایران است؟
ناتو به پایان می رسد
نوشتۀ: بهمن شفیق
Write a comment
دگردیسی اوکراین از محبوب ناتو به زائده ای مزاحم، چشم اندازهای متفاوت قدرتهای اصلی درون ناتو، چرا آلمان و آمریکا علیه عضویت اوکراین موضع گرفتند و چرا فرانسه و ترکیه خواهان عضویت اوکراین در ناتو شدند، ربط سیاست نسبت به عضویت اوکراین با چشم اندازهای درازمدت هر کدام از شرکا-رقبا؛ تلاش ترکیه برای تبدیل شدن به منجی ناتو، تأثیرات زوال…
Write a comment
فروپاشی جهان تک قطبی پسا جنگ سردی کدام نظم اجتماعی را به دنبال خواهد داشت؟ جهان چند قطبی آینده جهانی عادلانه تر از جهان تک قطبی؟ جهانی با ثبات و آرامش همراه با رفاه بیشتر برای توده اکثریت یا تکرار نظم نابرابر پیشین با بازیگرانی متفاوت؟
Write a comment
وجوهی از نتایج تاکنونی شورش پریگوژین، چرا شورش و نه کودتا؟ لحظه شورش: تصرف باخموت، حمله ناکام اوکراین، نمودار شدن توان رزمی ارتش روسیه. تبدیل جنگ از جنگ دوفاکتو با ناتو به جنگ دوژور. توان استراتژیک کنترل شدت جنگ در دوسوی نبرد. در آستانه اجلاس ناتو.