بهمن شفیق
۱۹ خرداد ۱۴۰۳
۸ ژوئن ۲۰۲۴
آخوندی
من گفتمان "ایده ایران" را در میان میگذارم. گفتمانی که بر بنیان آموزههای تمدنی ایران، ارزشهای ملی ایرانیان، شناخت دقیق فرصتها و ویژگیهای سرزمینی ایران و بازخوانی تاریخ ایران اعم از پیش از اسلام، دوره اسلامی، دوره مدرن به ویژه مشروطه استوار شدهاست و به دو عنصر هویتی دیگر ایرانیان شامل اسلام و مدرنیته توجه دارد.
من میفهمم که شما پدیدهی چنددولتی و یا بیدولتی را با تمام رگ و پوستتان حس میکنید. شما با تجربه تورم بالای 40درصد برای مدتی بیش از پنجسال دریافتید که دولتی ملی با دغدغهی رفاه و توسعهی ایران در راس کار نیست. اساسا دولتی در کار نیست و منافع ملی در زیر چرخ رقابت دولتهای متعدد در حال له شدن است. اندیشهی ضدآزادیهای فرهنگی که بهویژه در این سه سال اخیر بر این کشور چیره شدهبود، و هر روز با عنوانی علیه سبک زندگی انتخابی ملت صفآرایی میکرد شما را در وضعیت استیصال قرار داده بود....
در ایدهی ایرانی که من به آن باور دارم، ایران چهار راه جهان و ستون فقرات راهِ ابریشم نوین و مرکز گفتگوی ملتها است. بنابراین، برترین ماموریت ما در جهان بازنگاه داشتن این چهارراه و حفظ امنیت و روانی حرکت در این راه است. بر این باورم که اسرائیل، برهمزنندهی امنیت و نظم این منطقه است. بنابراین، بهجای متشتت ساختن توجهمان به جهتهای مختلف باید از هرگونه رقابت درون منطقهای دست برداریم و تنها با این رژیم نژادپرست از مجرای اعمال سیاست ضد آپارتاید، ضد پاکسازی و نسلکشی قومی از مجاری بینالمللی و همراه با مبارازات مدنی و آگاهی و همبستگی افکار عمومی جهان دستوپنجه نرم کنیم.
من عباس آخوندی شهروند ایران، دانشآموخته دانشکده فنی دانشگاه تهران و همچنین فارغالتحصیل دانشگاه لندن با تجربههای آموخته از عضویت در اولین شورای مرکزی جهاد سازندگی و مسئولیت ستادبازسازی پشتیبانی جنگ، معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزیر مسکن و شهرسازی، قائمقام رئیس سازمان صدا و سیما، وزیر راه و شهرسازی و اینک عضو هیات علمی دانشگاه تهران،...
https://www.sharghdaily.com/بخش-سیاست-6/933075-دولت-به-بازی-گرفته-نمی-شود
https://ecoiran.com/بخش-اخبار-سیاسی-107/64813-عباس-آخوندی-با-تاکید-بر-ایده-ایران-نامزد-ریاست-جمهوری-شد
راهگشایی کنیم
بسیاری از رهبران و نیروهای مصلح در ایران مبتنی بر رویکرد تفاهمگرا عمل کردهاند، اما برخی اقدامات قهرآفرین و قطبیسازِ بخشهایی از حاکمیت، زمینه را برای تقویت تفاهمگرایی و توافقهای برد-برد توسط مصلحان تنگتر کرد و بعضی از انتخابهای سیاسی بخشی از اصلاحطلبان با نتایج دوقطبیساز و معکوس بود. اصلاحگریِ حلمسالهای، توافقگرا و تدریجیگراتر با مبانی جدید نظری و تجربی آزمودنِ آزمودهها نیست و مستلزم دوراندیشی، صبوری و تابآوری نیروها در فراز و فرودهای سیاست است. با درسگیری از تجارب گذشته میتوان بر دستاوردهای مصلحانه و تداوم بیشترشان افزود. در انتخابات مجلس قبلی و شرایط عسرت سیاست، تقویت فراکسیون اقلیت میانه و موثر مجلس (که به تبدیل تندروهای پایداری به اقلیتی ۶۰ نفره کمک کرد و در برابرشان وزنهٔ تعادلی ارزشمند ساخت)، تعین گفتمانی بیشتر این راهبرد و گشودهشدن روزنههایی در نظر و عمل از دستاوردهای این جنس حضور بود. پارهای از نیروهای اصلاحطلب نیز در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ دلایلی برای عدم شرکت داشتند، ولی همچنان ملتزم به مشی اصلاحطلبانهاند، در انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ مشابه اکثریت شهروندان مشارکتگرا هستند و میتوانند در انتخابات پیش رو به حصولِ نتیجهٔ بسطدهندهٔ خیر عمومی کمک کنند.
اخیرا بازدارندگیِ دفاعِ مشروع «وعدهٔ صادق»، جمعیت قابل توجه تشییع رئیس جمهور و وزیر خارجهٔ فقید، استاندار محبوبِ آذربایجان شرقی، امامجمعهٔ خوشنام تبریز و کادر شریف حفاظت و پرواز، و نیز شکستِ اخلاقیِ مدافعانِ تحریم و تهدیدِ ایران و حامی و وابستهٔ اسرائیلِ نسلکش بر قدرت حاکمیت ایران افزوده است. اما اگر این دست پر ایران به سرعت نقد و به امتیازات دیپلماتیک و اقتصادی و توافقهای در خدمتِ امنیت و منافع ملی ایران تبدیل نشود، احتمالا ترکیبی از تغییرات صحنه، اعتراضات داخلی، تداوم جنگ کمشدت و هزاردشنهٔ اسرائیلِ اشغالگر میتواند دست ایران را ضعیفتر کند. پنجرهٔ فرصت امروز تا صرفا ۳ ماه دیگر (اوجگیری انتخابات آمریکا و زمانیکه از متحدان اروپایی آمریکا تا رقبای راهبردی آن به تطبیق راهبردها و تاکتیکهای خود با شرایط جدید میپردازند) ازدستندادنی است. انتخابات با مشارکت بالاتر احتمال مذاکرهٔ ثمربخش و امتیازدهی بیشتر طرف مقابل به نفع ایران را افزایش میدهد و زمینهساز افقگشاییهای ملی و توافقهای منطقهای میشود.
https://www.etemadonline.com/بخش-سیاسی-9/662505-انتخابات-ریاست-جمهوری-فعالان-سیاسی
https://www.magiran.com/article/4489829
قالیباف
چارهجویی قاطعانه برای حل مسئلهٔ چندبعدی اتباع بیگانه غیرمجاز از دغدغههای مهم مردم است.
https://www.etemadonline.com/بخش-سیاسی-9/662532-قالیباف-مهاجران-افغانستانی-دولت
دنیای اقتصاد
دکتر غلامرضا سلامی*
اتفاقات انتخابات هیاترئیسه مجلس و پیروزی میانهروی نسبی بر افراطیگرایی مطلق در کنار ثبتنام چهرههای معتدل برای انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری، میتواند نشانهای از تغییر رویکرد در کشورداری به حساب آید.
از طرف دیگر باتوجه به بخش عمدهای از تجربههای گذشته بهویژه ۲۰سال اخیر، به نظر میرسد بسیاری از نخبگان و مردم عادی عمدتا راه برونرفت از بنبستهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن را صرفا در اقدامات رادیکال جستوجو نمیکنند و هنوز بر غلبه عقلانیت بر آرزوهای بزرگ دور از دسترس، امیدوارند و بنابراین در صورت احساس درونی نسبت به این تغییر رویکرد بسیاری از آنان مجددا با صندوق رای آشتی خواهند کرد. هرچند که عمق بیاعتمادی به حدی است که به هر حال نسبت به سالهایی چون گذشته شاهد حضور پررنگ جوانان در انتخابات نباشیم. درصورتیکه این پیشبینی درست باشد و تعداد خیلی بیشتری از مردم نسبت به انتخابات سال۱۴۰۰ اینبار مشارکت کنند، در آن صورت بلوغ فکری اکثریت رایدهندگان اجازه نخواهد داد تا ارائهدهندگان شعارهای پوپولیستی بر وعدهدهندگان تغییرات عملی پیروز شوند.
اگر مردم احساس کنند که نامزدی از بین نامزدهای متعدد داوطلب، وعدههای نسبتا عملی میدهد و در عین حال قدرت و نفوذ آن را دارد که بخش مهمی از حاکمیت صالح را با ایدههای خود همراه سازد، آنگاه به نظر میرسد که شانس پیروزی او در این انتخابات پیش از دیگران است و در این صورت شاید و فقط شاید مردم ایران بتوانند روزهای بهتری را شاهد باشند و انتظار بکشند.
علت موفقیت کشورهایی مانند ترکیه، هند، مالزی، اندونزی و حتی ویتنام و بنگلادش در افزایش تولید و اشتغال، عمدتا ناشی از تغییر رویکرد از سیاست جایگزینی واردات به سیاست توسعه صادرات بوده است. آنها سالهاست به این نتیجه رسیدهاند که جایگزینی واردات نهایتا تولید داخلی را به اشباع (ضمن کاهش کیفیت و افزایش قیمت) میرساند و شرکتهای تولیدی (کالا و خدمات) امکان افزایش ظرفیت و درنتیجه شکوفایی خود را از دست میدهند و رو به اضمحلال میروند (همان بلایی که بر سر ایرانخودرو و سایپا آمده است). روشن است که تغییر رویکرد از جایگزینی واردات به توسعه صادرات مستلزم استفاده از بهروزترین فناوریهای موجود، نیروی انسانی کارآمد و در استاندارد جهانی، بخش خصوصی قدرتمند، بازاریابی مدرن و سرمایهگذاری ارزی و ریالی عظیم است.
https://donya-e-eqtesad.com/بخش-سرمقاله-28/4075701-شاید-این-بار-نه-به-تحریم
https://hammihanonline.ir/بخش-سیاست-18/17039-همه-یاران-جلیلی